Mooie (subsidie)kans om pilots technologie en inclusie op te zetten

Mooie (subsidie)kans om pilots technologie en inclusie op te zetten

Werkgevers en technologieontwikkelaars die willen experimenteren met de inzet van technologie voor sociale werkgelegenheid, hebben een nieuwe mogelijkheid om subsidie aan te vragen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en UWV hebben hiertoe op 23 november de Challenge Technologie voor inclusie gepresenteerd. Tot 25 januari kunt u voorstellen voor een pilot indienen.

Het thema ‘inclusie en technologie’ krijgt steeds meer aandacht. Al in 2017 hebben Cedris en SBCM met TNO hun krachten gebundeld in de Kennisalliantie Inclusie en Technologie, om de kansen van technologie voor sociale werkgelegenheid te onderzoeken. Nadat SBCM eerder gelden beschikbaar stelde voor kansrijke pilots, is er nu ook vanuit de overheid een initiatief gestart om technologie voor inclusie te stimuleren.

Coalitie voor Technologie en Inclusie

Het ministerie van SZW en UWV organiseren de Challenge namens de Coalitie voor Technologie en Inclusie (CTI), waarvan ook werkgeversvereniging AWVN, OVAL, de Landelijke Cliëntenraad, Tilburg University en de Robot Academie deel uitmaken. Het CTI wil het gebruik van de mogelijkheden van technologie voor inclusie stimuleren.

Doel van de Challenge


Het doel van de Challenge is om ervaring op te doen met de implementatie van technologie om werknemers met een beperking te ondersteunen. Werkgevers, gebruikers, ondersteuners (zoals jobcoaches en arbeidsdeskundigen) en ontwikkelaars kunnen zo samen de beste koers bepalen om werk toegankelijker te maken, de kwaliteit ervan te verbeteren en de inzetbaarheid en/of productiviteit van werknemers te verhogen. Het beoogde resultaat is een set goede werkpraktijken met mogelijkheden om de technologie verder op te schalen.


Subsidie voor de beste initiatieven


Voor de Challenge zoekt de Coalitie voor Technologie en Inclusie werkgevers en technologiebedrijven die technologie willen inzetten op een werkplek om mensen met een beperking te ondersteunen. De beste initiatieven komen in aanmerking voor subsidie. De beoordeling is in handen van een vak- en een expertjury. Er is in totaal 300.000 euro (inclusief btw) subsidie beschikbaar voor vijf tot zeven subsidieaanvragen.

Indienen pilot uiterlijk 25 januari

Als u interesse in de subsidiemogelijkheden voor een pilot heeft, kunt u:

  • tot 17 december per mail vragen stellen aan de Coalitie Technologie en Inclusie;
  • tot 25 januari 2019 (17:00 uur) een aanvraag indienen;
  • op 22 februari 2019 een bericht over de uitkomst van uw aanvraag verwachten.

Meer informatie

Heeft u vragen aan de Coalitie Technologie en Inclusie over het opstellen van de subsidieaanvraag? Stuur dan een mail naar info@technologievoorinclusie.nl en geef aan waar u ondersteuning bij zou kunnen gebruiken. U krijgt binnen drie werkdagen bericht van de Coalitie.

Meer informatie over het indienen van voorstellen en de voorwaarden vindt u op www.technologievoorinclusie.nl/subsidieoproepen/

Mocht u vragen of behoefte hebben om op hoofdlijnen te sparren over projectideeën, dan kunt u contact opnemen met:

Bruno Fermin, SBCM en kernteam Kennisalliantie Inclusie en Technologie
E: b.fermin@caop.nl
T: 06 12 78 67 01

Of Leendert Bos, Cedris en kernteam Kennisalliantie Inclusie en Technologie
E: LBos@cedris.nl
M: 06 83 966 936