Ontwikkelprogramma voor leidinggevenden ‘Aan de praat!’

Ontwikkelprogramma voor leidinggevenden ‘Aan de praat!’

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers vraagt om maatwerk. Elke medewerker is immers anders en bovendien veranderen behoeften met de tijd. Het is daarom belangrijk dat je als leidinggevende regelmatig stilstaat bij hoe het gaat met medewerkers wat betreft groeien, gezondheid en werkplezier. Dat hoeft niet altijd in officiële jaargesprekken, maar kan juist tijdens de onofficiële, meer informele momenten waarop ruimte ontstaat voor een goed gesprek. Bij het koffieautomaat, in de kantine of wanneer je allebei tegelijk een trap op loopt. Hoe gaat het vandaag met je? Hoe zit je in je vel? Wat zie je er vrolijk uit, heb je wat leuks meegemaakt? Voor deze informele gespreksmomenten is het programma Aan de praat! ontwikkeld. Aan de praat! is erop gericht leidinggevenden te helpen bij het voeren van een goed gesprek met medewerkers.

Ga aan de praat!

Aan de praat! is leuk, laagdrempelig en ook tijdens drukke dagen prima in te passen. Door mee te doen versterk je de verbinding met je medewerkers, vergroot je het vertrouwen en zorg je voor meer werkplezier Maak jij een praatje met je medewerkers? Je kunt dat op twee manieren doen:

Wekelijkse uitdaging

De eerste manier is door deel te nemen aan de wekelijkse uitdagingen van Aan de praat! Je ontvangt tijdens dit programma gedurende vier weken nieuwe challenges per mail. Ga je de challenge aan, dan voer je steeds op verschillende manieren een goed gesprek met je medewerkers. Bij iedere challenge kun je gebruikmaken van handige en leuke hulpmiddelen die speciaal voor Aan de praat! ontwikkeld zijn.

Wil je als werkleider meedoen aan deze challenge?

Wil je een aantal werkleiders van jouw organisatie aanmelden voor deze challenge?

De toolbox

De tweede manier is door de hulpmiddelen uit de toolbox los te gebruiken in je werk. Onderstaand vind je een overzicht van een aantal tools die je in samenhang én los van elkaar kunt gebruiken op de werkvloer (in een hal, keet, magazijn, bedrijfskantine, etc.). De tools stimuleren bij het voeren van een goed gesprek. Bij iedere tool staat omschreven hoe je deze kunt inzetten en wat de printspecificaties zijn. Als je deze specificaties doorgeeft aan de (interne) drukker, heb je de materialen binnen de kortste keren in handen.