Omgaan met psychische kwetsbaarheid

Psychische kwetsbaarheid

Hoe ga je om met medewerkers met een psychische kwetsbaarheid? Wat zijn aandachtspunten voor de begeleiding? En hoe voorkom je stigma’s? Het antwoord op deze en andere vragen rondom psychische kwetsbaarheid vind je op deze themapagina.

Deze themapagina is bedoeld voor personen die zich bezighouden met de begeleiding en aansturing van medewerkers met een psychische kwetsbaarheid. Maar ook betrokkenen die hen faciliteren, zoals trainers, HR, hun managers, etc. kunnen hier terecht voor meer informatie en handvaten.

Tools, trainingen en andere hulpmiddelen

Hieronder vind je zes knoppen die ieder leiden naar een pagina over een specifiek onderwerp. Op deze pagina’s vind je meer informatie, e-learnings, trainingen, tools en andere hulpmiddelen die je helpen bij het desbetreffende onderwerp.

Begeleiden

Medewerkers met een psychische aandoening hebben op de werkvloer soms extra begeleiding nodig. Waar moet je op letten?

Stigmatisering

Als begeleider moet je kennis hebben van stigmatisering en je daar zelf uiteraard niet schuldig aan maken. Hoe bereik je dit?

Informatie vragen en delen

Met het oog op de AVG en het voorkomen van stigmatisering is het beter als een medewerker zelf de benodigde informatie deelt. Hoe bevorder je dit?

Psychische klachten en duurzame inzetbaarheid

Om een medewerker te helpen, moet je weten wat iemand nodig heeft en wat werkt als het even minder goed gaat. Hoe kom je daar achter?

Psycho-educatie

Sommige medewerkers hebben moeite met energiemanagement en zijn niet altijd even weerbaar. Hier zijn tools voor. Hoe kun jij ze daarbij helpen?

Meer over psychische kwetsbaarheid

Er zijn nog veel meer initiatieven, tools en websites die je helpen bij het omgaan met psychische kwetsbaarheid.