Duurzame inzetbaarheid in de praktijk van sociale werkbedrijven

Duurzame inzetbaarheid in de praktijk van sociale werkbedrijven

Als onderdeel van het project ‘Samen aan de bal in de SW’ zijn er drie lerende netwerken gevormd van sociale werkbedrijven, die met duurzame inzetbaarheid in hun eigen organisaties aan de slag zijn gegaan. In september worden drie afrondende bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze drie bijeenkomsten maken de deelnemers van de netwerken in de regio’s noord/oost, midden en zuid met elkaar de balans op. Iedere bijeenkomst heeft een eigen karakter.

Regio Midden

Op dinsdag 7 september van 9.30 tot 11.00 uur gaat regio midden in gesprek met de deelnemende organisaties. Waar sta je nu? Waar ben je tegenaan gelopen (tijdens corona), wat werkte wel en wat werkte niet? Wat heb je geleerd en hoe ga je verder?

Regio Zuid

Op maandag 13 september van 15.00 – 16.30 uur is regio zuid aan de beurt. De deelnemers zijn aan de slag gegaan met het maken en uitvoeren van plannen. In de praktijk heeft niet altijd alles het effect gehad dat je had gedacht en gehoopt. Inge Merkelbach van de Erasmus Universiteit Rotterdam geeft een workshop ‘Hoe stimuleer je als sociaal werkbedrijf gedrag dat medewerkers helpt om duurzaam inzetbaar te blijven?’. Zij helpt om – vanuit onderzoek – gedrag te begrijpen en van daaruit te onderzoeken hoe ondersteuning vanuit de organisatie zou kunnen gaan werken.

Regio Noord/oost

Op dinsdag 21 september van 9.30 – 11.30 maakt regio noord/oost de balans op. Aan de hand van de stappen van routekaart voor duurzame inzetbaarheid die SBCM maakt, presenteren de Twentse sociale werkbedrijven DCW, Soweco en SWB/Gildebor hun resultaten en ervaringen. Voor verdieping zijn er break out groepen aansluitend op de fases van de routekaart met ruimte om ervaringen te delen.

Praktische informatie

Er is ruimte voor een beperkt aantal geïnteresseerde sociale werkbedrijven om aan te schuiven bij de afrondende bijeenkomsten en te leren van de ervaringen van de lerende netwerken.

Wil je meedoen? Mail dan naar info.sbcm@caop.nl

Dit project van SBCM wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie uit het Europees Sociaal Fonds.

Logo ESF