Doe mee met de nieuwe kenniskring Ontwikkelen op 12 mei
Doe mee met de nieuwe kenniskring Ontwikkelen op 12 mei
Op donderdagmiddag 12 mei start de nieuwe kenniskring Ontwikkelen. Een Leven Lang Ontwikkelen blijft ook na het congres De Professional Centraal een belangrijk thema waarvoor we activiteiten organiseren. De kenniskring Ontwikkelen start met een uitgebreid programma waarin je informatie krijgt over hulpmiddelen en instrumenten om in je organisatie (verder) aan de slag te gaan met Leven Lang Ontwikkelen. Die hulpmiddelen en instrumenten zijn: Het goede gesprek, taal- en andere basisvaardigheden, een leermiddelenbank komen onder meer aan de orde. Daarnaast horen wij graag waar jij verder behoefte aan hebt om medewerkers nog beter te ondersteunen in hun ontwikkeling.
Meld je snel aan!
Welke hulpmiddelen en instrumenten komen aan bod?
Toolbox Het goede gesprek
De basis voor ontwikkelen is het goede gesprek op de werkvloer. Je kunt daarbij de toolbox gebruiken die SBCM in het kader van het duurzame inzetbaarheidsprogramma Samen aan de bal liet ontwikkelen. In deze bijeenkomst hoor je meer over de inhoud van de toolbox en hoe je die kunt toepassen binnen je organisatie.
Toolbox Taalvriendelijkheid op de werkvloer
Het Expertisepunt Basisvaardigheden geeft uitleg over de toolbox voor werkgevers die het eind maart lanceerde: www.taalwerkt.nl. De toolbox bevat tips, materialen en goede voorbeelden die jou als werkgever kunnen helpen om de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) van medewerkers te versterken.
Pilot Digitaalvaardiger naar werk
Stichting Lezen en Schrijven heeft een internationale subsidie ontvangen om een pilot uit te voeren in de SW over vragen als: waar hebben we het over bij digitale vaardigheden, welke instrumenten zijn er en wat werkt bij het aanleren van digitale vaardigheden?
SBCM is als kennispartner betrokken bij deze pilot. In deze bijeenkomst hoor je meer over deze pilot en wat de criteria zijn om je hiervoor aan te melden. Uiteraard worden de opbrengsten uit deze pilot ook (tussentijds) gedeeld, zodat ook andere bedrijven er hun voordeel mee kunnen doen.
Festival Sterk aan het werk
SBCM organiseert van 10 tot en met 14 oktober de vierde editie van het festival Sterk aan het Werk voor SW- en Participatiewetmedewerkers. Naast een online deel is er dit jaar ook een fysiek deel. We vertellen de opzet van het programma en horen graag jullie ideeën om het programma verder in te vullen.
Leermiddelenbank
SBCM gaat een leermiddelbank opzetten waarin (externe) trainingen en leermiddelen geplaatst kunnen worden voor zowel SW-professionals als doelgroepmedewerkers. Doel is een centrale plek te creëren waar organisaties (ervaringen met) trainingen en leermiddelen met elkaar kunnen delen. We lichten dit kort toe. Mensen kunnen zich aanmelden voor een klankbordgroep om dit verder vorm te geven.
Wat is jouw behoefte aan ondersteuning?
Wat heb jij (nog) nodig als SW-professional om ontwikkeling van doelgroepmedewerkers te stimuleren en te faciliteren?? In een korte ophaalsessie verkennen we samen met jou hoe SBCM je verder kan ondersteunen om een Leven Lang Ontwikkelen in de sector SW verder te stimuleren.
Voor wie
De kenniskring is voor opleidingsfunctionarissen en -coördinatoren, P&O-adviseurs en andereuitvoerende SW-professionals.
Praktische informatie
Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 12 mei van 13.00 tot 16.00 uur in Utrecht. De inloop met lunch vindt vanaf 12.30 plaats.
Aanmelden
Wil jij deze bijeenkomst van de kenniskring Ontwikkelen bijwonen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Deelname is gratis.
Als je op 12 mei niet aanwezig kunt zijn, maar wel op de hoogte wilt blijven van toekomstige kenniskringen, kun je dat op het formulier invullen.
In oprichting: lerend netwerk Ontwikkelen
Naast de kenniskring Ontwikkelen starten we later in het jaar ook met een lerend netwerk Ontwikkelen. In het lerend netwerk onderzoekt een vaste groep mensen hoe ze als organisatie de omslag kunnen maken naar een ontwikkelbedrijf. Deelnemers zijn onder meer de beleidsmakers en beslissers van een SW-bedrijf.
Heb je interesse om deel te nemen aan dit lerend netwerk? Stuur dan een e-mail naar info.sbcm@caop.nl.