Taal en cultuur

Taal en cultuur

Het leren van een nieuwe taal is een hele uitdaging. Denk maar eens aan typisch Nederlandse spreekwoorden of grammatica Ook zijn er allerlei typische Nederlandse gebruiken die niet altijd duidelijk zijn voor een nieuwkomer. Wil jij meer leren over taal en cultuur? Bijvoorbeeld werktaal, gebarentaal en Nederlandse taal? Bekijk hieronder alle leuke leersnacks en de taal-challenge! En om de week  af te sluiten is er nog een laatste boodschap van Jörgen Raymann.

Challenge: Maak een tekst over Sterk aan het Werk

1-2 minuten

Jörgen Raymann daagt je in deze challenge uit om te schrijven wat je van de kennisweek Sterk aan het Werk vindt. Dit kan ook in de vorm van een tekst, gedicht, lied of rap.  Doe jij ook mee? Bekijk hier de challenge. Deel je tekst via e-mail: info.sbcm@caop.nl.


Animatievideo: Verschillende soorten taal

1 minuut

Je hebt elke dag te maken met taal. Thuis én op het werk. Maar er zijn verschillende soorten taal. Vaktaal, Nederlandse taal, gebarentaal … Leer hier meer over in deze animatievideo.


Video: Verschillende talen en culturen

2-3 minuten

In Nederland zijn er mensen met allemaal verschillende talen en culturen. Soms is het best lastig elkaar te begrijpen. Een medewerker van Voorne Putten vertelt hierover in deze video.


Leersnack: Gebarentaal

10-12 minuten

Gebarentaal is handig om te kunnen praten met doven en slechthorenden. In deze leersnack leer je een aantal belangrijke gebaren. Zo kun je ook communiceren met dove of slechthorende collega’s. Bekijk de leersnack.


Leersnack: Werktaal

10-12 minuten

In elk vakgebied is er een werktaal. In deze leersnack kun je belangrijke vaktermen leren. Zo kun je makkelijker met je collega’s praten over werk. Ga direct naar de leersnack.


Online programma Taal en Werk

45 minuten

De e-learning Taal en Werk helpt jou om de Nederlandse taal te leren. Zo kun je oefenen met je woordenschat, grammatica en spelling. Ga naar de e-learning.


Online programma Taal en Rekenen

30-45 minuten

Met het programma Taal en Rekenen kun je oefenen met lezen, schrijven en rekenen. Ga naar dit online programma.


Afsluiting Jörgen Raymann

Jörgen Raymann sluit de kennisweek op een inspirerende manier af. Bekijk hieronder de afsluiting van de online kennisweek Sterk aan het Werk.


Tips voor meer

Wil jij nog meer leren? Op deze pagina vind je nog veel meer leuke programma’s en websites van organisaties die jou kunnen helpen.


Ga direct naar de andere dagen

Icoon dinsdagIcoon woensdagicoon donderdagicoon vrijdag