Leer meer over het herkennen en werken met mensen met een LVB

Leer meer over het herkennen en werken met mensen met een LVB

Een licht verstandelijke beperking (LVB) zie je meestal niet, de gevolgen wel. Deze gratis geaccrediteerde e-learning leert je een LVB herkennen en helpt je er in jouw werk op aan te sluiten.

E-learning Zie jij het, die LVB?

Door je bewust te zijn van een mogelijke LVB, herken je deze eerder en kun je de juiste tools en handvatten inzetten. Zo kun je als professional effectiever werken en mensen met een LVB veel moeilijkheden besparen. Daarbij helpt de e-learning van vier modules met toegankelijke kennis over een LVB. Naast een theoretisch kader komen er ervaringsdeskundigen aan bod, voorbeelden uit de praktijk en praktische handvatten, testen en opdrachten met betrekking tot een LVB.

De modules zijn SKJ- en Registerplein-geaccrediteerd op HBO-niveau. De e-learning is ontwikkeld door het landelijke kenniscentrum LVB en voor iedereen gratis beschikbaar op het leerplatform van de GGZ Ecademy. Lees op de website van het landelijke Kenniscentrum LVB meer over de inhoud van deze e-learning en hoe je deze gratis kunt volgen, ook als je niet werkzaam bent in de GGZ.

Toolkit Blik op LVB

Het landelijk Kenniscentrum LVB biedt op hun website ook de Toolkit Blik op LVB aan met tools voor het herkennen van en werken met mensen met een LVB. Het zijn toegankelijke tools voor iedere (jeugd)professional in het sociaal domein, onderwijs, zorg, de financiële sector en de strafrechtketen.

Over het landelijk Kenniscentrum LVB

Het landelijk Kenniscentrum LVB is een netwerkorganisatie die kennis over een licht verstandelijke beperking (LVB) aanjaagt, bundelt en toegankelijk maakt voor professionals in het veld. Zij richten zich op iedereen die in contact staat met jeugdigen en volwassenen met een LVB.

Andere relevante tools

SBCM biedt gratis begeleidingskaarten om diverse type medewerkers de juiste begeleiding aan te bieden op de werkvloer, zoals de begeleidingskaart voor een medewerker met verstandelijk beperkt gedrag. De begeleidingskaarten en meer informatie hierover kan je hier vinden.  

Weet jij ook een goede tool om in te zetten in de begeleiding van medewerkers of werkzoekenden met een LVB? Of een goed praktijkvoorbeeld? Geef dit dan aan ons door via info.sbcm@caop.nl