Praktijkvoorbeeld ontwikkeling
Praktijkvoorbeelden ontwikkeling
Lees hier hoe andere SW-bedrijven de ontwikkeling van werknemers in de praktijk uitvoeren.
Praktijkvoorbeelden over schuldenproblematiek bij werknemers
Werkleerbedrijf Voorne-Putten Werkt is al een tijdje bezig met de aanpak van schuldenproblematiek onder medewerkers. De aanpak kreeg onlangs een boost dankzij de komst van de roadshow ‘Over geld en zo’ van SBCM. Opleidingscoördinator Dzenita Alibegic vertelt over haar werkwijze...
Lees meer’De roadshow Over geld en zo helpt de werkleider te ontlasten. Die weet nu hoe hij het onderwerp geld bespreekbaar kan maken. Ook weet hij wat zijn rol is in dit soort zaken, namelijk dat hij kan doorverwijzen en het niet zelf hoeft op te lossen.’
Ynze Alkema, hoofd HR ontwikkeling...
Lees meerPraktijkvoorbeelden over taalactiviteiten
In Nederland heeft ongeveer een op de zes volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Deze mensen zijn laaggeletterd. De sociale onderneming IBN, werkzaam vanuit vestigingen in Uden, Oss, Veghel, Schaijk en Cuijk, pakt sinds 2010 laaggeletterdheid actief aan.
In de afgelopen...
Lees meerIBN in Noordoost-Brabant zet zich al sinds 2011 in voor taalontwikkeling van de medewerkers. Het SW-bedrijf is een van de koplopers die het Taalakkoord ondertekenden in januari 2015.
Bij IBN komen medewerkers wekelijks bij elkaar in ‘leeskamers’ om aan hun taalvaardigheid te werken,...
Lees meerMet onder andere taalambassadeurs, cursussen en samenwerkingsverbanden, probeert Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg (WOZL) medewerkers te helpen bij het lezen en schrijven.
‘Het helpt enorm als leidinggevenden weten op welke signalen van laaggeletterdheid ze moeten...
Lees meerSinds de zomer van 2015 is de Felua Groep begonnen met een Leerplein. Hier kunnen medewerkers van de Felua Groep via de WERK-portal.nl verschillende cursussen volgen op de computer.
De Felua Groep heeft door Bureau Apeldoorn laten onderzoeken hoe medewerkers het Leerplein hebben...
Lees meerPAUW Bedrijven uit Breukelen ondertekende eind 2015 het Taalakkoord. Dit was voor de organisatie op het gebied van de sociale werkgelegenheid een extra stimulans om nog meer activiteiten te initiëren voor het verbeteren van de taalvaardigheid van haar medewerkers, met onder andere trainingen,...
Lees meerHoewel hij geen zin kon schrijven, schopte André van der Ven het bij SW-bedrijf WOZL toch tot voorman op zijn afdeling. In die functie kwam bij toeval aan het licht dat hij laaggeletterdheid was.
Inmiddels spoort hij als taalambassadeur anderen aan om ook iets te doen aan hun...
Lees meerVijftien medewerkers van Stroomopwaarts hebben op 6 december in het Taalhuis in Maassluis hun certificaat ‘Taalmaatje op de werkvloer’ ontvangen, uit handen van hun directeur Desiree Curfs en Gerda Welleman, projectleider Taal voor het leven.
De kersverse taalmaatjes worden gekoppeld...
Lees meerTijdens het Festival van het Leren op 15 september werden vijf toppers op het gebied van leren en werken in het zonnetje gezet. Een van hen was Maynorah Kwak, cateringmedewerker bij Stroomopwaarts MVS, die binnenkort wordt gedetacheerd èn elke woensdag taalhulp geeft aan een statushouder....
Lees meerWSD sloot zich een jaar geleden aan bij het Taalakkoord en werkt nu hard aan een aanpak van laaggeletterdheid. Met onder andere voorlichting voor werkleiders, de inzet van taalambassadeurs en een taalcursus NT1, hoopt men de taalvaardigheid onder medewerkers te verbeteren.
‘Met de...
Lees meerDe inburgering van vluchtelingen (vergunninghouders) verloopt niet altijd vlekkeloos en er is vaak geen uitzicht op een baan, waardoor ze in de bijstand blijven. Ergon – een sociaal werkbedrijf in de regio Eindhoven die zich bezighoudt met mensen met een kwetsbare positie op de...
Lees meerPraktijkvoorbeelden inzet WERK-portal.nl
De programma’s Handige Herman en Basisveiligheid (VCA) in de WERK-portal.nl zijn vernieuwd. Bij WSP Parkstad in Heerlen wordt de e-learning al jaren gebuikt om medewerkers voor te bereiden op hun VCA-examen.
Dionne Eijdems, adviseur opleiden en ontwikkelen, vertelt over haar ervaringen...
Lees meerEen directie-assistent, sinds anderhalf jaar een nieuwe functie bij het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa), draagt zorg voor de vergaderruimten, de post, de printers en andere kleinere klussen.
Hoewel men bij BuZa nog steeds enthousiast is over de inzet van directie-assistenten,...
Lees meer